OOMT en webinars

Een logische samenwerking, want met webinars bereik je in een korte tijd veel mensen. Maar waar begin je? In samenwerking met de redacties werden er mooie co-producties opgezet voor AMT en Tweewieler. Hoe? Lees alles over de samenwerking tussen OOMT en VMN media.

"Zij kennen de markt, komen met praktische onderwerpen, weten wat er leeft en hebben de juiste contacten binnen de mobiliteitsbranche."
Mijke Hoogeslag, communicatieadviseur OOMT

Wat is stichting OOMT?

OOMT - Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf – heeft als motto: “Wij geloven dat je pas echt gelukkig en betekenisvol wordt als je vanuit je talent en passie kunt werken.” De stichting vond die passie zeker tijdens hun samenwerking met VMN media tijdens een succesvolle webinar-campagne, als onderdeel van een grote jaarcampagne.

De uitdaging van OOMT

OOMT streeft ernaar om een strategisch kennispartner te zijn voor medewerkers, leidinggevenden en werkgevers: informatie aanbieden en kennis verspreiden. De stichting plaatst daartoe al jaren content in print en online bij AMT en Tweewieler en bereikt hiermee de gewenste vakmensen uit de mobiliteitsbranche. Een wens was echter om deze doelgroep ook in korte tijd te kunnen bereiken met specifieke, actuele thema’s.

De oplossing

OOMT koos voor het opzetten van webinars vanwege het direct contact en de interactie met de doelgroep. Je kunt heel gericht een boodschap overbrengen en de doelgroep hoeft er niet voor buiten de deur.

""We komen nu via webinars in contact met een specifieke doelgroep."

De aanpak

De jaarcampagne draaide op de twee titels Tweewieler en AMT, een multimediale campagne gericht brandawareness en thought leadership via alle kanalen (magazine, online en events). Daarnaast is er via leesgedrag een gerichte OOMT Audience opgebouwd van personen die frequent content lezen over OOMT op AMT of Tweewieler. De opgebouwde audience is ingezet voor remarketing van specifieke activaties vanuit OOMT, bijvoorbeeld voor de wervingscampagne van een OOMT-webinar met een specifiek onderwerp.

De resultaten

OOMT bereikt in samenwerking met VMN media mooie resultaten. Samen kijken we naar de mogelijkheden om deze campagne verder te blijven optimaliseren. Een inkijkje in de resultaten die OOMT met hun campagne behaalde:

800 unieke kijkers

die één of meerdere webinars bekeken in 2020.

2.300 paginaweergaven

op sponsored content artikelen AMT.nl

36.000 opgebouwde audience

als relevante doelgroep voor OOMT

Benieuwd naar het hele interview met Mijke Hoogeslag? Klik hier voor het gehele interview.

Meer weten?

Meer weten over webinars, thougt leadership en adverteren bij VMN media?
Neem contact op met Annelies. Zij weet er alles van en helpt je graag verder.